10051490-man-exercise

Träning och motion är något som alla bör syssla med i någon form, såväl ung som gammal. Men varför ska man träna? Det tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

En av de absolut största anledningarna att träna är att träningen medför så väldigt många positiva effekter, inte bara för kroppen utan även för själen. Förutom att man förbättrar sin kondition och styrka så förebygger man också en rad olika sjukdomar och andra komplikationer.

Vad gäller det själsliga så har studier visat att regelbunden träning och motion hjälper till att förebygga både depression och ångest. Detta eftersom det under träning frigörs olika typer av ämnen som gör att vi mår bra i sinnet.

Träning och motion är ju också något som man med fördel kan göra tillsammans med andra och det i många olika former, som till exempel tennis, badminton, olika typer av lagsporter samt olika former av gemensamma gympass. Träning och motion kan med andra ord alltså vara en väldigt social aktivitet, något man kanske inte så ofta tänker på, vilket kan vara en anledning att träna.