shutterstock_160379219

Att vara hälsosam kanske inte är så lätt alla gånger, det kan krävas en hel del förändringar i vardagen för att lyckas med detta, här kommer några korta tips var man åtminstone kan börja.

Pyssla om sig

Det är inget fel med att unna sig något emellanåt, nu menar vi ju inte att äta något onyttigt utan att gå och få en massage, en manikyr eller något annat som får en att må bra.

Röra på sig

Här är det ju dock där många stretar emot eller bara saknar motivation eller lusten, men att röra på sig är helt klart en av de viktigaste delarna av att vara hälsosam. Regelbunden motion är mycket bra för kroppen.

Ät mer grönt

Kosten är en annan viktig del av välmåendet, och här är det grönsaker man ska tänka lite extra noga på. Dessa är utmärkta källor av mineraler, vitaminer och antioxidanter. Se till att det alltid finns grönt med på tallriken vid varje måltid.

Vara utomhus

Detta är ju relaterat till att röra på sig mer, men idag kan ju detta lika gärna göras inne på gymmet med hjälp av ett löpband eller en träningscykel. Men en sak man går miste om då är ju såklart solljus, vilket är en viktig del av vårt välmående.

Börja dagen nyttigt

En fint litet knep att bli mer hälsosam är att varje dag starta med något nyttigt. Satsar man på en nyttig frukost varje morgon så kommer man att få det lättare att fortsätta hålla sig nyttig under dagen.