gravid_442442554

God hälsa hjälper ju inte bara till för de som vill bli gravid, det är även viktigt att hålla god hälsa under graviditeten, både för sin egen och fostrets skull. Här kommer några användbara tips för de som nyss blivit eller jobbar på att bli gravid.

Köp saker som kan hjälpa

När man är gravid stället kroppen lite nya krav på en och vad man bör få i sig. Äter man redan en balanserad kost är det sällan några problem, men man kan behöva se till att äta lite mer grönt och även få i sig fisk tre gånger i veckan. Har man matallergier som gör det svårt att få i sig vissa ämnen kroppen och fostret verkligen behöver kan man börja titta på substitut som kan tillgodose dessa behov.

Något man inte ska tro på dock är skrönan om att man måste äta för två. Det som dock är viktigt att tänka på är att näringen är det viktigaste i det man äter och inte den energi maten innehåller. Lite mer kommer man nog märka att man äter, och detta behov ökar ju längre in på graviditeten man kommer.

Fortsätt hålla igång

Många har säkert hört historier om hur kvinnor fått ont lite överallt senare i graviditeten, och medan man aldrig kan garantera att man undviker detta genom motion finns det mycket som tyder på att det är till stor hjälp i vilket fall som helst. Det gäller dock att anpassa sin träning efter sin kropp och som den förändras. Och målet ska alltid vara att bara må bra, inte försöka sig på viktnedgång eller liknande.

Exakt vad man kan träna kommer så klart skifta som magen blir större och större, men det finns riktigt bra artiklar där ute som beskriver tydligt vad man kan träna när. Följer man dessa samtidigt som man ser till att lyssna på sin kropp kommer man kunna öka sina chanser för en lättare graviditet och till och med förlossning.