Vi har tidigare skrivit om vanliga problem som kan uppstå med fötterna, men vad gör man i vardagen för att undvika att de uppstår?

smörjer in fot

Det absolut första man bör tänka på är att inte vänta för länge med att besöka en fotterapeut. Även för unga kan det vara smart att boka in ett besök en gång per år för att hålla fötterna i gott skick.

Det finns även mycket man kan göra själv. Det första många tänker på är kanske att fila fötterna, men det behövs normalt inte så länge fötterna mår bra. Det man däremot absolut bör arbeta in i sin dagliga rutin är att smörja in fötterna med någon fotkräm som man själv trivs med. Det är den absolut bästa förändringen man kan göra för sina fötter och den tar inte mer än några minuter per dag.

Fotbad är också något som kan vara extremt givande för både fötter och själ. Kombinera det med lite fotgymnastik och streckningar så har du en väldigt komplett rutin som kommer att ge dig ett bättre liv. Självklart kan problem fortfarande uppstå och det ersätter inte riktiga besök till fotterapeuten men det gör dem färre och kortare.